Головна » Новини та публікації » Законодавча активність мажоритарників Вінниччини від початку каденції

Законодавча активність мажоритарників Вінниччини від початку каденції

Відповідно до чинного законодавства, народний депутат України - це обраний представник українського народу у Верховній Раді, який уповноважений народом протягом своєї каденції здійснювати депутатські повноваження, передбачені Конституцією та законами України.

Одним із повноважень народного депутата є внесення законодавчих ініціатив. Тобто, нардепи мають право вносити офіційні пропозиції про прийняття, зміну, або скасування законодавчих актів.

Оскільки удосконалення нормативної бази та втілення права на законодавчу ініціативу є ключовими в діяльності народних депутатів, представники Громадянської мережі ОПОРА вирішили проаналізувати законодавчу активність мажоритарників Вінниччини від початку їхньої каденції.

Зіставивши подані до Верховної Ради народними обранцями законодавчі акти та кількість тих, які з поданих набрали чинності, ОПОРА отримала наступні результати:

Олексій Порошенко  подав  до Верховної Ради 23 акти, 6 із яких набрали чинності (26,08% від поданих).

Іван Спориш подав до Верховної Ради  46 актів. З них 12 стали чинними (26,08 %).

Олександр Домбровський подав до Верховної Ради 76 актів. З них 15 стали чинними (19,7 3%).

Петро Юрчишин подав до Верховної Ради 47 актів. З них 7 стали чинними (14,89%).

Юрій Македон подав до Верховної Ради 27 актів. З них 3 став чинним (11,11 %).

Микола Кучер подав до Верховної Ради 48 актів. З них 5 стали чинними (10,41%).

Іван Мельничук подав до Верховної Ради 71 акт. З них 7 стали чинними (9,85 %).

Руслан Демчак подав до Верховної Ради 55 актів. З них 5 стали чинними (9,09 %).

Ознайомитися з законодавчою ініціативою кожного з депутатів можна на офіційному сайті Верховної Ради України .

Наталія Величко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області

тел, email: 063 828 6785,  v.nataliia@gmail.com

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.