Головна » Новини та публікації » Вінниця: в агітнаметах Тимошенко знову розповсюджують «чорний піар» проти Порошенка (фото, відео)

У Вінниці в агітаційних наметах кандидата на пост Президента України Юлій Тимошенко роздають газету «Вечірні Вісті» та «Голос народу».

У газетах розміщено матеріали про кандидата на пост Президента України Петра Порошенка з ознаками «чорного піару». Варто зауважити, що газета «Голос народу» без вихідних даних, що є порушенням законодавства, а агітатори в агітаційних наметах кажуть, що газету вони отримують у виборчому штабі Юлії Тимошенко. Варто зауважити, що відповідно до ч. 3 ст. 59 Закону «Про вибори Президента України», «Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів». Разом з тим ч.5. ст. 64 вказує на те, що «Забороняється розповсюдження завідомо неправдивих відомостей про кандидата на пост Президента України».

Представники Громадянської Мережі ОПОРА звернулися до Людмили Щербаківської, голови Вінницької обласної партійної організації ВО «Батьківщина», з проханням прокоментувати ситуацію, на що тримали відповідь, що в агітаційних наметах кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко у Вінницькій області розповсюджують лише агітаційну продукцію, яка не містить «чорного піару» на будь-якого кандидата в Президенти України.

«Хочу повідомити, що в наметах штабу кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко у Вінницькій області розповсюджують лише агітаційну продукцію, яка не містить «чорного» піару на будь-якого кандидата в Президенти України. Висновок щодо наявності або відсутності ознак «чорного піару» може встановити лише суд», - йдеться у відповіді Людмили Щербаківської на запитання ОПОРИ.

Gazeta viborna  vinnitsa

Gazeta viborna vinnitsa

Галина Сегеда,
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькій області
097 705 23 66

За коментарями звертайтесь:
Наталія Величко
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькійобласті
063 628 67 85

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.