Головна » Новини та публікації » Вінниця: Громадські активісти та правоохоронці обговорили ситуацію напередодні другого туру виборів

У Вінниці відбувся круглий стіл за участі представників громадських активістів та правоохоронних органів Віницької області.

Під час круглого столу йшлося про ситуацію у місті Вінниця напередодні другого туру виборів міського голови.

vinnitsa vibori kruglyi stil

Як розповіла прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області Галина Сегеда, суттєвих порушень за час передвиборчої кампінії перед другим туром виборів міського голови не зафіксовано.

«У Вінниці вчасно та без порушень сформовано 158 ДВК. Незважаючи на те, що один із кандидатів на посаду міського голови не забезпечив квоту подання своїх членів дільничних виборчих комісій, ТВК сформувала дільничні виборчі комісії для проведення другого туру виборів мера», - зазначила Галина Сегеда.

Також Галина Сегеда розповіла про те, що представники ОПОРИ у день виборів спостерігатимуть за дотриманням норм виборчого законодавства та фіксуватимуть порушення

За словами т.в.о начальника ГУ Національної поліції Сергія Кримчука, охорону громадського порядку під час другого туру виборів на Вінниччині забезпечуватимуть 850 правоохоронців.

Також Сергій Кримчук зазначив, що незважаючи на те, що міліція вже розформувалася частково в поліцію, ніякого правового колапсу немає, навпаки поліція стала активнішою та стало більше мобільних груп. Крім того скоротився термін реагування правоохоронців на повідомлення заяв громадян про вчення кримінальних правопорушень та звернень.

Сергій Кримчук проінформував про результати розгляду заяв та повідомлень про можливі порушення, які надійшли  під час першого туру виборів.

Заступник начальника ГУНП полковник поліції Роман Мушак проінформував, що для забезпечення належного реагування на порушення законодавства у день проведення виборів у Вінниці цілодобово працюватимуть шість слідчо-оперативних груп, 10 мобільних екіпажів патрульної служби поліції, групи швидкого реагування.

«Підрозділи вінницької поліції готові до проведення другого туру виборів та не допустять  порушень та провокацій під час виборчого процесу», – сказав  Роман Мушак.

Нагадаємо, що метою таких круглих столів є налагодження постійної комунікації між спостерігачами та правоохоронцями, зокрема стосовно активізації роботи правоохоронців під час виборчого процесу, вчасного реагування на адміністративні правопорушення з боку суб’єктів виборчого процесу та ефективного розслідування кримінальних проваджень щодо виборчих порушень.

Галина Сегеда,
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області

За коментарями звертайтесь:
Наталія Величко,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області
063 628 67 85, v.nataliia@gmail.com

Моніторинг парламенту | Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.