Головна » Новини та публікації » Вінниччина: основна причина відхилень кандидатур до ДВК – «двійники»

Вінниччина: основна причина відхилень кандидатур до ДВК – «двійники»

У Вінницькій області утворено 1660 вибочих дільниць. Особливих проблем з утворенням дільниць на Вінниччині не було. Найбільша кількість подань кандидатур до складу дільничних комісій: округ № 14, кількість подань - 5122. Найменша кількість подань: ВО № 11, кількість подань: 1899. Всі парламентські партії, що мають фракції (фракція ВО «Батьківщина», фракція партії «УДАР», фракція Партії регіонів, фракція ВО «Свобода») зробили подання в межах усіх округів.

Основними причинами відхилення кандидатур до складу ДВК стали: наявність в списках так званих «двійників», коли одна й та ж сама особа була в списку двох і більше політичних партій чи депутатів по мажоритарному округу.
Показник покриття дільниць членами ДВК від суб’єктів виборчого процесу: фракція ВО «Батьківщина» (99,58%), фракція партії «УДАР» (99,82%), фракція Партії регіонів (74,58%), фракція ВО «Свобода» (78,55%).
Показник покриття ДВК представниками мажоритарників: Політична партія «Блок Петра Порошенка» (61, 93), ВО «Батьківщина» (50%), Радикальна партія Олега Ляшка (40,96%), Політична партія «Опозиційний блок» (26,81%), Комуністична партія України (18,25%), Політична партія «Народний фронт» (9,34%).
Показник покриття ДВК партіями: ВО «Батьківщина» (73,67%), Партія «Блок Петра Порошенка» (73,55%), Радикальна партія Олега Ляшка (72,59%), Політична партія «Народний фронт» (71,33), Політична партія «Громадянська позиція» (Анатолій Гриценко) (66,81%), Партія Сергія Тігіпка (62,89%), Політична партія «Інтернет партія України» (54,40%), Комуністична партія України (52,11%), Партія Зелених України (49,40%), Політична партія «Опозиційний блок» (33,31%), Політична партія «Нова Політика» (27,95%),  Політична партія «Україна майбутнього» (21,27%), ВО «Свобода» (14,94%), Політична партія «Єдина країна» (10,06%), політична партія Конгрес Українських Націоналістів (8,73%),  політична партія Всеукраїнське політичне об’єднання «Україна – Єдина Країна» (3,37%), Політична парті «Об’єднання «Самопоміч»» (2,95%).

Галина Сегеда,
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області
097 705 23 66, halyna.seheda@gmail.com
За коментарями звертайтесь:
Наталія Величко
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області
063 628 67 85, v.nataliia@gmail.com

Довідково:Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.