Головна » Новини та публікації » Вінниччина: ОПОРА зафіксувала використання адмінресурсу, штаб Порошенка заперечує

У Вінниці до Громадянської Мережі ОПОРА надійшла інформація, що 17 травня в місті Гайсині відбулася зустріч Народного депутата України Григорія Заболотного з виборцями виборчого округу №15 округу.

За повідомленням довготермінового состерігача ОПОРИ, зустріч відбулася у залі Гайсинської районної державної адміністрації і там були присутні близько 150 осіб. Під час зустрічі Григорій Заболотний розповів про свою діяльність в якості народного депутата, агітував за кандидата на пост Президента України Петра Порошенка та переконував, що потрібно обрати Президента в першому турі виборів.

Представники Громадянської Мережі ОПОРА звернулися до Григорія Заболотного, голови виборчого штабу у Вінницькій області кандидата на пост Президента України Петра Порошенка, з проханням прокоментувати наступну ситуацію.

ОПОРА отримала відповідь, де надається пояснення стосовно ситуації у місті Гайсин.

«17 травня 2014 року у місті Гайсин мною, як народним депутатом України, проведена планова зустріч із виборцями округу №15. зустріч відбувалася у приміщенні Гайсинської РДА, де знаходиться громадська приймальня народного депутата, на дверях якої є відповідна табличка. Всього з 10:00 до 14:00 було прийнято понад 60 громадян.

О 14:15 розпочалася зустріч із виборцями округу, під час якої був наданий звіт про роботу у Верховній Раді та інформація про стан справ у державі, зокрема на сході країни. Зрозуміло, що у виборців постали питання з приводу дострокових президентських виборів і у відповідь на які, я поділився своїм баченням ситуації.

Спеціального агітаційного виступу, який би порушив законодавство України, під час цієї зустрічі не було», - йдеться у відповіді на запит ОПОРИ.

Разом з тим, зважаючи на те, що агітація за одного з кандидатів у Президенти таки мала місце, тому фіксуємо порушення ч.20 ст.64 ЗУ «Про вибори Президента України», яка забороняє використовувати приміщення органів державної влади для проведення заходів передвиборної агітації.

Галина Сегеда,
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькій області
097 705 23 66

За коментарями звертайтесь:
Наталія Величко
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькійобласті
063 628 67 85

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.