Головна » Новини та публікації » Вінниччина: Купальські свята – привід для «піару»

Вінниччина: Купальські свята – привід для «піару»

Новим приводом для потенційних кандидатів у депутати продемонструвати свою благодійність стало свято Івана Купала. Так, у Вінниці центром купальського святкування стало Вишенське озеро. Фольклорне дійство відбувалось за підтримки депутата Вінницької обласної ради Сергія Кудлаєнка («Фронт Змін», потенційний кандидат у депутати по округу №11), співорганізаторами виступили Вінницький козацький полк імені Івана Богуна та благодійний фонд «Здорова нація» (президент фонду - Вадим Кудіяров). Напередодні свята на вулицях міста масово роздавали флаєри «Сергій Кудлаєнко запрошує: «Живий вогонь», IV Всеукраїнський фестиваль звичаєвої культури…, вхід вільний…», а спеціальним гостем заходу був гурт «От вінта».

У селі Кивачівка Теплицького району напередодні свята Купала, 6 липня, відбувся Фестиваль борщу за сприяння депутата обласної ради Миколи Кучера (фракція Партії регіонів, обраний від УНП). Захід оголошувався як конкурс на приготування кращого борщу, проте, як розповіли організатори, «журі переможців вирішило не визначати, подарунки, дипломи та подяки отримали всі учасники».

У селищі Вороновиця Вінницького району майже 4 тисячі жителів зібралось на свято Івана Купала, організоване селищною радою за сприяння Благодійного фонду Петра Порошенка (потенційний кандидат по округу №12) та місцевих підприємців. Не обійшлось святкування без традиційних хороводів та лотереї.

Свято Купала в Ямполі зібрало більше двох тисяч мешканців. Організувати його козацтву «Дністровської Січі» допомогла Оксана Калетник - голова благодійного фонду «Батьківська земля», потенційний кандидат у депутати по округу №16, племінниця нардепа-регіонала Григорія Калетника і, відповідно, двоюрідна сестра начальника Держмитслужби України Ігоря Калетника.

За коментарями звертайтесь:
Наталія Величко
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькійобласті
Галина Сегеда
прес-секретар

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.