Головна » Новини та публікації » Вінниччина: Кандидатка від «Батьківщини» заявила, що її голоси «відібрали» на користь однопартійця. Суд постановив зробити перерахунок на дільниці

У Вінниці кандидатка у депутати до обласної ради від ВО «Батьківщина» Ганна Давиденко заявила, що Вінницька районна виборча комісія підробила протоколи на користь іншого кандидата від «Батьківщини» - Ігоря Вернигора, який не набрав потрібну кількість голосів виборців.

Про це 5 листопада Ганна Давиденко написала на своїй сторінці у соціальній мережі Facebookта виклала фото справжніх і підробних, на її думку, протоколів.

«Зверніть увагу на записи результатів по номерам 9 та 11, а також на підроблені підписи усіх членів ДВК. Одному із кандидатів до обласної ради додали 230 голосів, що збільшило його результат на 4%. І таким чином, фактично, обійшов по внутрішньопартійному списку своїх колег», - написала кандидатка

Ганна Давиденко подала заяву до Вінницького окружного адміністративного суду, в якій просила визнати протиправними та скасувати протокольні рішення Вінницької районної виборчої комісії, зобов’язати комісію здійснити повторний підрахунок голосів та встановити підсумки голосування з врахуванням голосів.

У суді позивач озвучила, що згідно із протоколом дільничної виборчої комісії №050135, Ігор Вернигор набрав 324 голоси виборців, а   в іншому варіанті протоколу вказано, що він набрав 524. Тобто, зі слів, позивача, голоси було «відібрано» від одного кандидата «Батьківщини» і «приписано» іншому.

5 листопада з метою повного та всебічного з'ясування всіх обставин справи, судом було прийнято рішення витребувати у Вінницької районної виборчої комісії у територіальному виборчому окрузі №9 з чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів:- рішення про прийняття протоколів від дільничної виборчої комісії на виборчій дільниці № 050135 з виборів депутатів Вінницької обласної ради у територіальному виборчому окрузі № 9 з чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів та дільничної виборчої комісії на виборчій дільниці № 050157 з виборів депутатів Вінницької обласної ради у територіальному виборчому окрузі № 9 з чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів;- протокол безперервного засідання;- усі виборчі документи, які надійшли від дільничних виборчих комісій виборчих дільниць № 050135, 050157 з виборів депутатів Вінницької обласної ради у багатомандатному виборчому окрузі в межах територіального виборчого округу № 9 в пакеті з написом «Протокол про підрахунок голосів».

Також судом прийнято рішення витребувати у дільничних виборчих комісій на виборчих дільницях № 050135 та № 050157 оригінали протоколів про підсумки голосування дільничних виборчих комісій виборчих дільниць №050135, 050157 з виборів депутатів Вінницької обласної ради у багатомандатному виборчому окрузі в межах територіального виборчого округу №9.

6 листопада у Вінницькому окружному адміністративному суді продовжився розгляд адміністративної справи за позовом кандидата в депутати Давиденко Ганни Віталіївни до Вінницької районної виборчої комісії у територіальному виборчому окрузі №9.

Рішенням суду було постановлено здійснити перерахунок голосів на виборчій дільниці №050135 у селі Агрономічне.

Галина Сегеда,
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області
За коментарями звертайтесь:
Наталія Величко,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області
063 628 67 85,  v.nataliia@gmail.com
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:  Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИта Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.