Головна » Новини та публікації » В окрузі на Вінниччині знову зареєстрували «двійників»

В окрузі на Вінниччині знову зареєстрували «двійників»

За інформацією сайту Центральної виборчої комісії, на Вінниччині у виборчому окрузі №18 зареєстровано двох кандидатів із однаковими іменами та прізвищами – Руслан Демчак.

18 червня був зареєстрований самовисуванець Демчак Руслан Дмитрович, житель смт Микулинці Теребовлянського району Тернопільської області, тимчасово не працюючий, безпартійний, судимість відсутня.

А Демчака Руслана Євгенійовича ЦВК зареєструвала кандидатом 24 червня. Він, за даними ЦВК, також є самовисуванцем, але жителем міста Липовець Вінницької області, народний депутат України, безпартійний, судимість відсутня.

Нагадаємо, що під час виборів народних депутатів України у 2012 році на 18-му окрузі теж було зареєстровано кандидатів-«двійників». Тоді серед конкурентів тут були, зокрема, Руслан Демчак з м. Липовець цього округу та Андрій Демчак з міста Мала Виска Кіровоградської області. Під час тодішньої виборчої кампанії Руслан Демчак звернувся із заявоюдо ЦВК про відмову балотуватися. А у 2014 році він знову балотувався в окрузі №18 і був обраний народним депутатом України.

Відповідно до частини 4 статті 80 Закону України «Про вибори народних депутатів України», у виборчому бюлетені для голосування в одномандатному окрузі зазначаються в алфавітному порядку прізвища, власні імена та по батькові (за наявності) зареєстрованих у цьому окрузі кандидатів у депутати з відомостями про рік народження, освіту, посаду (заняття), місце роботи, місце проживання, партійність, а також суб'єкт висування кожного кандидата. Ліворуч від прізвища кожного кандидата розташовується порожній квадрат.

Наталія Величко, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Вінницькій області
тел.: +380636286785

Галина Сегеда, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області
тел.: +38 097 705 23 66

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучатьсящепонад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallelvotetabulation) з метою отримання результатів виборів, що будутьнабагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)