Головна » Новини та публікації » У Вінниці тисячі людей вийшли на мітинг проти диктатури

У Вінниці тисячі людей вийшли на мітинг проти диктатури

Близько 2 тисяч вінничан вийшли 18 січня на площу Театральну, щоб висловити свій протест проти введення диктатури в країні, за яку 16 січня проголосували депутати від Партії регіонів та КПУ, а вже 17 січня«узаконив» Президент Віктор Янукович.

Цього разу вінницький Євромайдан, який зазвичай збирав небайдужих без політичних прапорів, був заповнений прапорами «ВО «Батьківщина», «Свободи» та «УДАРу», повідомляє ВінницяІнфо.

В ході Народного Віче присутніх закликали вступати до Всеукраїнського об‘єднання «Майдан», запис до лав якого активно вівся у палатках біля трамвайної зупинки.

Спочатку з різницею в годину різними силами планувалося провести три мітинги, але в підсумку на більш ніж дві години розтягнувся один. Ще до його початку для виступів записалося 35 політиків і громадських діячів.

Майже усі вистуаючі казали, що тут, на площі Театральній зібралися тисячі вінничан, які за новим законодавством вже є екстремістами. Окрім критики президента, правлячої партії і парламенту, оратори нагадали прізвища вінницьких депутатів, які проголосували за закон про держбюджет- 2014 та інших, а також закликали всіх присутніх «їхати в Київ на Майдан». Епілогом мітингу стало прийняття резолюції , від Вінниччини з закликом захищати інтереси своїх виборців.

Результатом Народного Віче стала адресована Віктору Януковичу і народним депутатам резолюція, в якій учасники зібрання висувають свої вимоги, зокрема «негайного вотування та призупинення дії, так званих, «ручних законів про диктатуру», прийнятих провладною більшістю Верховної Ради з порушенням основного закону держави.