Головна » Новини та публікації » У Вінниці «Самопоміч» закликала виборців «люструвати парламент»

У Вінниці «Самопоміч» закликала виборців «люструвати парламент»

У Вінницькому прес-клубі відбулася зустріч представників Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» з представниками ЗМІ. Зокрема,  було представлено кандидатів-мажоритарників, які балотуватимуться в округах Вінницькій області.

Головував під час зустрічі кандидат Єгор Соболєв (№13 у списку, голова Громадського люстраційного комітету, Партія «Воля»). Також участь у заході взяли Олександр Зерщиков (балотуватиметься у ВО №11; місто Вінниця), Олександр Cлободянюк (ВО №12; місто Вінниця), Микола Поліщук (ВО №15; центр – місто Шаргород, Вінницька область), Вадим Шкільняк (№45 у списку «Об'єднання «Самопоміч», керівник сільськогосподарського підприємства з вирощування фруктів та овочів) та Олександр Данченко (9-й номер у списку, генеральний директор ПрАТ «Датагруп»).

Як висловився Єгор Соболєв, «у нашій країні зіпсували слова «демократія», «самоуправління», зараз йде мова про люстрацію».

«Потрібно розуміти що люстрація - це очищення влади, а лікарів і журналістів люструвати не можна. Люстрація журналістів є протизаконною дією. Я вкрай негативно ставлюсь до люстрації артистів, журналістів, будь-кого, хто перебуває на недержавній службі. Закон вимагає люстрації суддів, правоохоронців і державних службовців», - зазначив Єгор Соболєв.

Кандидат Олександр Данченко зазначив, що «у першу чергу потрібно змінити парламент».

«Ви повинні в першу чергу зробити люстрацію парламенту. Це вибори. Якщо ви знову проголосуєте за обличчя на білбордах, не подивитесь біографію кандидатів, пройдуть знову ті ж самі люди. Ми в своєму списку провели люстрацію. У нас немає жодного депутата. Віддайте свої голоси за нових людей. Пролюструйте парламент», - сказав Данченко.

vinnitsa samopomich

Галина Сегеда,
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області
097 705 23 66,

За коментарями звертайтесь:
Наталія Величко
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області
063 628 67 85,

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.