Головна » Новини та публікації » У Вінниці на мітингу ВО «Батьківщина» кидались яйцями і «скаржились» Яценюку на Порошенка

13 вересня Вінниці під час мітингу Об'єднаної опозиції «Батьківщина» На площі Василя Стуса молоді люди, які називають себе членами обласної громадської організації «Народна Армія Спасіння Вінниччини», роздавали відкрите звернення до Арсенія Яценюка, в якому містяться звинувачення на адресу кандидата в депутати Петра Порошенка (самовисування, виборчий округ №11) та представників його політичної команди.

У цьому зверненні Петра Порошенка та його соратників, так звану «партію вінничан», звинувачують в «розвалі області», також йдеться про те, «що «порошенківці» незаконно забрали в «Матері-героїні» України Марії Садовнік та її дітей їхню кровну власність руками нинішнього кандидата в депутати Верховної Ради України Віктора Жеребнюка, яка потім була продана з чималим зиском за 100 тис. євро. Ці, по суті, злочинні дії прикривала прокуратура, і сьогодні обласний прокурор Олександр Мрихин нічого не робить, щоб захистити права багатодітної родини Садовників...» Розповідається також про тиск на викладача обласного інституту післядипломної освіти педпрацівників Олену Гаврилюк, який нібито здійснюється керівництвом цього навчального закладу «за вказівкою обласного управління освіти, яке очолює «порошенківець» Ігор Івасюк», про «проштовхування» Петром Порошенком до парламенту своєї куми Оксани Білозір, яка «зробилася типовою «тушкою» тощо.

Наприкінці листа повідомляється про звернення УНА до Президента з вимогою провести розслідування діяльності «партії вінничан» та звільнити з посади прокурора області Мрихіна, також висловлюється кілька питань на адресу Арсенія Яценюка, зокрема - «Вінничани хочуть знати, чи співпадає Ваша думка щодо «партії вінничан» і її нинішнього вождя Петра Порошенка з їхньою думкою?» та «..чи Анатолій Матвієнко справді єдиний кандидат від опозиції на 17 окрузі, як він стверджує, адже він яскравий представник «партії вінничан»? Може, краще підтримати Сергія Чумака, який своїм непростим життям довів, що він завжди захищає інтереси народу?»

Ще одним проявом «брудних технологій» під час мітингу ВО «Батьківщина» у Вінниці стало намагання невідомих молодиків закидати яйцями сцену, на які стояв Арсеній Яценюк та інші кандидати від цієї політичної сили. Натомість яйця потрапили в кількох чоловіків у натовпі, а Арсеній Яценюк прокоментував цей інцидент так: «Щойно наш мітинг відвідала Партія регіонів. Вони навіть яйця кидати не можуть, а за країну взялися».

Галина Сегеда

прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА

у Вінницькій області

За коментарями звертайтесь:

Наталія Величко

координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА

у Вінницькій області

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.