Головна » Новини та публікації » У Вінниці невідомі зіпсували білборд Добкіна

У Вінниці невідомі зіпсували білборд Добкіна

У Вінниці зіпсовано білборд кандидата на пост Президента України Михайла Добкіна, якого висунула Партія регіонів.

dobkin vinnytsia

Так, білборд, розміщений на вулиці Келецькій, закидали червоною фарбою.

Згідно законодавства, це порушення виборчого права (перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або перешкоджання діяльності іншого суб'єкта виборчого процесу) і тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

У статті 157 пункті 2 Кримінального кодексу України зазначено: «Ті самі діяння, поєднані із застосуванням  насильства, знищенням чи пошкодженням майна,  погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, або іншим способом, - караються обмеженням волі на  строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років».

Галина Сегеда,
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА
У Вінницькій області

За коментарями звертайтесь:
Наталія Величко
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькій області

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.