Головна » Новини та публікації » На Вінниччині у складі ОВК відбулися заміни

На Вінниччині у складі ОВК відбулися заміни

Від початку роботи у складі окружних виборчих комісій у Вінницькій області відбулася низка замін, зокрема й в керівному складі. Замінено трьох голів ОВК, двох заступників, двох секретарів та дев’ятьох членів комісій. Про це свідчать дані постанов, опублікованих на сайті Центральної виборчої комісії.

Так, у складі ОВК №11 (місто Вінниця) замінено члена комісії Сергія Бінцаровського від Політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» на Світлану Норовило.

У складі ОВК №12 (місто Вінниця) замінено заступницю голови комісії від Політичної партії «Інтернет партія України» Анжеліну Карамєлєву на Дмитра Шевчука. А секретаря комісії Валерія Дяківа від партії «СИЛА І ЧЕСТЬ» – на Інну Волкову. Також члена комісії Світлану Норовило від партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» замінено на Сергія Бінцаровського.

Тобто, по факту, члени окружних комісій № 11 та 12 Світлана Норовило і Сергій Бінцаровський «помінялись місцями».

В ОВК №13 (місто Калинівка) замінено голову комісії Марину Саврань від політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» на Ларису Моторну, а заступницю голови Ірину Мозгову від партії «Відродження» на Галину Буняк.

В ОВК №14 (місто Жмеринка) відбулися заміни двох членів комісії. Володимира Туркевича від політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» замінено на Людмилу Котлуш, а Сергія Гаранжу від Політичної Партії «5.10» на Олександра Султанова.

В ОВК №15 (місто Шаргород) замінено секретаря комісії Євгена Компанійця від політичної партії «5.10» на Світлану Піх. Також замінили двох членів комісії: Валентина Веретка від політичної партії «НОВА ПОЛІТИКА» на Наталію Черкевич, а Володимира Шкварука від політичної партії «ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ПОЛІТИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ «ЄДИНА РОДИНА» на Тетяну Попову.

В ОВК №16 (місто Ямпіль) відбулася заміна члена комісії Владислава Руденка від Української партії «Зелена планета» на Лілію Козлову.

В ОВК №17 (місто Ладижин) голову комісії Ірину Шидловську від Української партії «Зелена планета» замінено на Сергія Гончарука, а члена комісії Євгена Ломакіна від політичної партії «5.10» на Наталію Лебідь.

В ОВК №18 (місто Іллінці) голову комісію Андрія Орла від політичної партії Конгрес Українських Націоналістів замінено на Сергія Беднарчука, а члена комісії Володимира Казчука від політичної партії «НОВА ПОЛІТИКА» на Наталю Сидоренко.

Як раніше повідомляла ОПОРА, 31 травня Центральна виборча комісія утворила 199окружних виборчих комісій у максимальному складі 18 осіб.

Відповідно до частини 1 статті 31 України «Про вибори народних депутатів України», «Повноваження окружної виборчої комісії починаються з моменту складення присяги не менш як двома третинами її мінімального складу, визначеного частиною першою статті 27 цього Закону, на її першому засіданні, яке проводиться не пізніш як на третій день після дня прийняття рішення про її утворення».

Наталія Величко, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Вінницькій області

тел.: +380636286785

e-mail: v.nataliia@gmail.com

Галина Сегеда, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області

тел.: +38 0977052366

e-mail: halyna.seheda@gmail.com

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучатьсящепонад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallelvotetabulation) з метою отримання результатів виборів, що будутьнабагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)