Головна » Новини та публікації » На Вінниччині ОВК №17 не змогла вчасно затвердити членів ДВК

На Вінниччині ОВК №17 не змогла вчасно затвердити членів ДВК

6 травня завершився етап формування дільничних виборчих комісій (ДВК) длявиборів Президента України. Проте у Вінницькій області ОВК №17 не змогла вчасно затвердити членів ДВК. Засідання, заплановане на 6 травня, було перенесено на 7 травня.

«У нас була необхідна кількість членів комісій, була достатня кількість подань, але через технічні причини ми не змогли затвердити членів дільничних комісій. Були перебої з інтернетом, система практично не працювала», - сказала голова ОВК №17 Наталія Гріщенко.

Згідно з Законом «Про вибори Президента України», формування ДВК проходить за такими етапами:

• До 1 травня (включно) довірені особи кандидатів мали можливість внести подання щодо кандидатур до складу ДВК (по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата).

• До 6 травня ОВК зобов’язані утворити ДВК та розподілити керівні посади (ст. 24, ч. 1: "Дільнична виборча комісія утворюється відповідною окружною виборчою комісією не пізніш як за вісімнадцять днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дванадцяти осіб").

Галина Сегеда,

прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькій області
097 705 23 66
За коментарями звертайтесь:
Наталія Величко
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькійобласті
063 628 67 85

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.